Davetçilerin Vasıfları

Davetçilerin Vasıfları

Zeynepder Medya İletişim Komisyonu'nu olarak her ay yapmış olduğumuz Aylık Tema projesinde bu ayki tema konusu: Davetçinin Vasıfları.

Davetçide bulunması gereken ve davet sırasında kendisine yardım edecek en önemli desteklerden biri de davetçinin, Allah’u Teala ile olan ilişkisini güçlendirmesidir.
Davetçi kesin bir bilgi ve güçlü bir imanla Allah için kalbinden her şeyi atmalı, O’na sıkı bir şekilde bağlanmalı, Allah’tan ve Rasulü’nden gelen her şeyi, şüphe duymadan ve sıkıntı yapmadan tam bir teslimiyetle kabul etmelidir.
Böylece yapmakta olduğu davetin, köklü bir inançtan ve güçlü bir Allah ilişkisinden doğduğunu
çevresine ispat etmelidir. Bu davetin, tüm varlıkların yaratılış amacı olan Allah’u Teala’ya kulluğu gerçekleştirmek için yapıldığını insanlara hatırlatmalıdır.
Medya iletişim komisyonu olarak, Salih b. Muhammed’in kitabı olan İslam davetçisinin vasıfları ve önündeki engeller adlı eserinden bir tema hazırlayıp tüm davetçilerin istifadesine sunuyoruz.  Bu başlık altında ayetler ve hadisler ışığında davetçide bulunması gereken özellikler görselleştirildi. Görseller 2 günde bir sosyal medya hesaplarımızda paylaşılacak inşaAllah. Faydalanmamız duası ile.. Takipte kalın...
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !