'Müslüman hanımın modernite ile imtihanı'

'Müslüman hanımın modernite ile imtihanı'

Uludağ Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu tarafından `Müslüman hanımın modernite ile imtihanı` konulu konferans düzenlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu tarafından ‘Müslüman hanımın modernite ile imtihanı` konulu konferans düzenlendi. Üniversitenin İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Yazar Sabiha Ateş Alpat katıldı.

Verdiği konferansta insanların Allah`a kulluk için yaratıldığını belirten Alpat, kulluktan kastın ne olduğunun da Kur`an`da izah edildiğini söyledi.

“Allah, hayat tarzını belirleyen din göndermiştir.” diyen Alpat,  “Gönderilen peygamberler karşısında insanlar iki kısım olmuşlardır. İnananlar ve inanmayanlar.  Yollar ve saflar; hak ve batıl olarak netleşmiştir. Batıl taraftarları hak yolunun yolcusunu kaydırmak için türlü desiselere başvurmuştur. Her dönemde farklı isim ve renklerle çıkmışlardır hak yolcusunun önüne… Dün Firavun çıkmıştı Asiye'nın yoluna. Asiye'nın imtihanıydı ve taviz vermeden dayandı. Ebu Cehil`di Sümeyye annemizin önüne çıkan imtihanın adı. Ve Yezid`ti  Zeyneb'in imtihanının adı.” şeklinde konuştu.

Alpat, “Peki, bizim imtihanımız nedir? İslam dışı her inanışa her eyleme her düşünceye direnmek. Her dinin bir yaşam tarzı vardır ve her yaşam tarzı bir dindir. Şüphesiz kimlik bir tercih işidir. Kimlik kişiye ait olandır. Şimdi önümüzde modernizim de bir kimlik olarak durmakta. İslam da bize bir kimlik sunmaktadır.  Şimdi bizim imtihanımız yaşadığımız çağın dayatılan İslam'a ters kimlikleridir. Çağın Müslüman`ı direnmek yerine biraz modernizimden biraz İslam`dan toplama yeni bir anlayış geliştirmeye çalışmaktadır ki bu kesinlikle yanlıştır.” dedi.

Modernizimin sunduğu hayat ile İslam'ın sunduğu hayat tarzının her yönüyle bir birinden farklı olduğunu anlatan Alpat, “Modernizm derken sadece kıyafet algılanmamalıdır. Ticaret, siyaset, kültür davranış biçimi, kıyafet ve saire… Hayata dair her ne varsa sözüm ona bir ölçü sunuyor. Benim özellikleri sayamama gerek yok, kafanızda modernist kadını canlandırın bakın nasıl bir profil görüyorsunuz. Haz ve hızı olan, sınırsız özgürlük algısına sahip bir kadın. İslam'ın çizdiği sınırlar ise ‘Hududullah` ile belirlenmiştir.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !